Böhmerwald

A hónak nem tett olyan jót - mint lelkünknek - a napsütéses langymeleg, amely az első pár napon fogadott bennünket a böhmerwaldi sífutótáborban.
Ez egyben azt is jelentette, hogy esténként nehéz volt elhagyni az addigra már néha visszafagyni készülő havas pályát, valamint a fenyveseket, amelyek tűlevelekkel és alattomosan megbújó – a sílécet horgonyként megakasztó - tobozokkal potyogtatták tele a legváratlanabb helyeken a kanyargós síutat.
Persze volt, akit már a lukulluszi lakoma gondolata vonzott a fagerendákkal ékesített étterem irányába.
Valóban. Ott sem panaszkodhattunk. A változatos, és ízletes étkek csipegetése után pedig a könnyű álom ígérete siettetett többeket a vetett ágy irányába.
Nyújtás, szauna, úszómedence, biliárdterem, teniszcsarnok várta még a hiperaktív, vagy relaxálni vágyó társainkat.
A gyerekek mellett pedig, mi felnőttek is igénybe vettük a játszószobát, a napközben készített videó megtekintésére, elemzésére.

A búcsú mindig nehéz. Így volt ez ebben az esetben is.
Az addig hétágra sütő nap felhők mögé bújt a vasárnapi délelőttön, amikor az utolsó bemelegítésre gyűltünk össze a pályaszállás melletti réten.
Laci vettette fel, hogy vigyük haza a rétet. Az a néhány hektár elférne az „Anna gleccser” mellett.
Új állam alapításával foglaljuk el, jött az újabb ötlet. A himnusz már megvan, utaltunk az előző este megismert – Anna által előadott – régi sífutó énekre.
Gyorsan találtunk hozzá nemzeti italt is. Vendégszeretetünk pedig odáig terjedt, hogy a helyben tenyésztett szarvasokat is beengedtük volna a sífutóországba.
Már keresem is a világhálón a vízumkérő lapot a jövő évre…
Foltán Zoltán

sífutó táborok

Rogla
2014. december 27. -
2015. január 4.

Hohentauern
2015. január 24. -
február 1.

Ramsau
2015. február 21. - március 1.

Csorba tó
2014. március 11-15.