Nordic Cruising Skatecut teszt

Azok a sportszerető emberek, akik rendszeresen betérnek a sportüzletekbe, már biztos találkoztak a Nordic Cruising síkkel. A szélesre tervezett pikkelyes talpú lécek nem keltették fel érdeklődésemet. Időközben megjelent simatalpú társuk, melyet korcsolyázó stílusra fejlesztettek ki.
Kíváncsiságomra, az egyik sportüzlet vezetője felajánlotta próbára, mondván nekik is fontos, mi a véleményem az új sportszerről.
Mikor kézbe vesszük, egy átlagos futóléchez viszonyítva nagy különbséget nem lehet érezni. A túrasí változatoknál sokkal könnyebb. Csak annyival drágult, amennyivel rövidebb.

Első alkalommal, egy szép ausztriai fennsíkon tesztelhettem. Az első csúsztatás nem várt kellemes meglepetést okozott. Gyorsulása kiemelkedően jó. Stabilitása azonos a ma piacon lévő versenysík többségével. Ahova letettem, függetlenül a hó minőségétől, irányt tartva siklott, elforgatni nem engedte magát. A csúszáshossz összehasonlításánál is jól vizsgázott. Vaxolatlan állapotban centire azonos hosszúságot tett meg, mint versenytársai.
Vásárlásnál nem kell figyelembe venni a sportszer hosszát, csak a betűjelzés utal a -tól, -ig kilókra.
Kíváncsiságból kipróbáltam az S jelű, legrövidebb típust. A híd tartása olyan jónak bizonyult, megtartva 72 kilómat, ha sí tájfutó lennék, lehet hogy ezt választanám versenyzéshez.
Zerge

sífutó táborok

Rogla
2014. december 27. -
2015. január 4.

Hohentauern
2015. január 24. -
február 1.

Ramsau
2015. február 21. - március 1.

Csorba tó
2014. március 11-15.