Alpina SSK sífutócipő

Feltettem magamban a kérdést, hogy miért kellene sífutócipőről tesztet írni. Minden fontos információt megtalálhatsz a neten, csak a megfelelő helyen kell rákeresni. Miután ezt átgondoltam, mégis kezembe vettem a tollat.
Az Alpina SSK modellt volt szerencsém pár órán keresztül nyúzni. Volt már új sícipőm amit egy napi használat után visszavittem, mert elfáradt benne a talpam, tehát számomra ez tűnt a legfontosabb kérdésnek. Jó érzéssel mondhatom, kibírtam benne a két órát úgy, hogy a lábfejemben található összes csont és ízület a helyén maradt, tehát e szempontból jól vizsgázott.

A cipő talpa nem tűnik vastagnak, de a héjszerkezet ami a talpmerevítést kiegészíti jól kiképzett, mert erőből sem engedi elcsavarni a talpat. A megfelelő sízoknival tökéletesen kitölti a láb a kaptafa helyét, sőt a sarokrésznél egy imbuszkulcs segítségével még passzosabbra állíthatjuk az egész surranót. Mint tudjuk ez egy korcsolyatechnikához kiképzett cipő, de ha a sarokszorítót felengedjük, a klasszikus stílust is futhatjuk kedvünk szerint.

Ezek a sícipők nem áznak át, és a lábat is melegen tartják. A rugalmas, elasztikus anyag meg van felezve a cipő rüsztjénél amit a zipzár húz össze, erre rá kell segíteni a felvételnél, és teszi vízhatlanná a cipőt. Alatta a fűző van, mely a hosszú hővédő nyelvet szorítja a lábunkhoz. A fűző jól, gyorsan kezelhető kiképzésű, felér egy gyorsfűzővel, de masnit kell rá kötnünk. Folyamatában: cipőfelhúzás, a nyelv elrendezése, fűző, zipzár. Mindezeket gyorsan el lehet végezni, de minden esetben figyelmesen tegyük, úgy mint más cipőknél is. A cipőszár tetején van egy tépőzáras szorítópánt, amit tetszés szerint húzhatunk meg. Tesztelés közben azt éreztem, hogy lábbeli mindenhol passzolt a lábamra, mégis mozgékony maradtam benne. Összességében elnyerte tetszésemet.
Ehhez a sífutócipőhöz NNN redszerű kötést vegyünk

sífutó táborok

Rogla
2014. december 27. -
2015. január 4.

Hohentauern
2015. január 24. -
február 1.

Ramsau
2015. február 21. - március 1.

Csorba tó
2014. március 11-15.